Pages

Subscribe:

12 Haziran 2013 Çarşamba

Beşiri İlçe Tanıtımı 3

8.jpg 

İlçemiz Kuzey-Güney istikametinde dar ve uzun bir şerit halindeki Batman İlinin orta kısmında İl merkezinin doğusunda yer almaktadır. Doğuda Kurtalan, Güneyde Hasankeyf ve Gerçüş, Kuzeyde Kozluk İlçesi ve batıda Batman İli ile çevrilidir. İlçenin alanı 889 km2’ dir. İlçe merkezi 680 rakımlı olup, İl merkezine 16 km uzaklıktadır. İlçe genellikle düz bir arazide kurulmuş olup Batman İli ile arasında Kıradağı yer almaktadır.
1.jpg 

İklimi kışları yağışlı, sert ve soğuk, İlkbahar mevsimi kısa süreli, yazları ise kurak ve çok sıcak geçmektedir. İlçemizin tek akarsuyu olan Garzan çayı İlçemizi kuzey - güney istikametinde geçtikten sonra Dicle nehri ile birleşir.
BEŞİRİ İLÇE SOSYAL YAPI
Sosyal Yapı
10.jpg 

İlçemiz Nüfusunun %26’ sı ilçe merkezinde, %74’ ü kırsal kesimde yaşamaktadır. İlçemizin sosyal yaşantısı hareketli değildir. Merkez ve köylerde halkın çoğu Tarım, Hayvancılık, İnşaat ve hizmet sektöründe çalışmaktadır. İlçe genelinde her türlü ihtiyacı karşılayabilecek nitelikte işyerinin olmaması nedeniyle, vatandaşlarımızın ticari ilişkileri genellikle Batman İline kaymaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız